Goed

voorbereid op

de wijde wereld

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > School nieuws > Wij trekken aan bel!

Wij trekken aan bel!

Basisschoolleerlingen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika doen op woensdag 21 maart mee aan de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel'. Ook onze school, de Wereldweide, heeft meegedaan. Om 10.30 uur uur trokken wij aan de bel. Met behulp van toeters en bellen, pannen potten en fluitjes hebben we herrie gemaakt. Zo vragen we aandacht voor het recht op onderwijs van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen.

 

Manifest ‘Alle kinderen welkom op school’

Ieder kind moet naar school kunnen. Toch is de praktijk heel anders. Wereldwijd gaan 9 van de 10 kinderen met een handicap niet naar school. De school is te ver weg of niet toegankelijk, kinderen worden geweigerd of leerkrachten missen de benodigde kennis.

Terwijl in het VN-verdrag voor de Rechten van Mensen met een Handicap en voor de Rechten van het Kind én in de Werelddoelen 2030 is vastgelegd dat alle kinderen recht hebben op onderwijs, ook kinderen met een handicap.

 

Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ roept het Liliane Fonds beleidsmakers en overheden op tot verandering en om écht werk te maken van de belofte dat alle kinderen recht hebben op onderwijs. Want alle kinderen zijn welkom op school, ook kinderen met een handicap. Door het manifest te tekenen op www.welcometoschool.org (beschikbaar vanaf 21 maart) kan iedereen dit laten horen.

 

Liliane Fonds en onderwijs

Om juist kinderen met een handicap sterker te maken is onderwijs van groot belang. Het Liliane Fonds ondersteunt daarom deze kinderen niet alleen op het gebied van medische zorg, revalidatie en sociale contacten, maar ook met scholing.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Instagram en Facebook

.