Goed om

te weten over

onze school

Maak

kennis met

onze school

Earlybird

Vanaf groep 1 geven krijgen de kinderen Engels. Iedere ochtend starten we met een Engels welkom, een liedje enz. We gebruiken de lessen van Earlybirdie en volgen de thema's van de seizoenen en feestdagen. Daarnaast oefenen we met de software van Oefenweb, Words and Birds. Waar mogelijk gebruiken we het programma Groove.me, en vullen de lessen verder aan met prentenboeken, leesboeken en sites op het digibord. Ook skypen wij met scholen over de hele wereld, de zogenoemde collaboration: bijvoorbeeld "Let's talk about animals". De nadruk ligt op het communicatieve aspect van de taal, spreek- en luistervaardigheid, kortom: het gebruik van de taal in alledaagse situaties.  Dit schooljaar worden we gevisiteerd over onze inzet door Early Bird, expertisecentrum voor vroeg vreemdetalenonderwijs Engels in Nederland. Ons doel is een erkende vvto-school te worden (vroeg en vreemde talenonderwijs). En het doel is inmiddels verwezenlijkt.

We zijn in april 2019 daarop beoordeeld. Han Sijbring is voor een keurmerkonderzoek in de klassen geweest, heeft met kinderen gesproken en veel lessen gezien.

We zijn heel trots, want hij heeft zijn bevindingen doorgegeven en ons voorgedragen voor het 3*** certificaat van Early Bird.

Daarmee onderscheiden we ons echt ten opzichte van andere basisscholen (we zijn de vijfde school in Nederland met dit keurmerk!). We zijn nu een erkende vvto-school (vroeg vreemde talen onderwijs). Het certificaat is inmiddels binnen.

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Instagram en Facebook

.