Maak

kennis met

onze school

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Aanmelden, hoe werkt dat?

Aanmelden voor onze school kan het hele schooljaar rond!
Het is gebruikelijk om je kind aan te melden bij een basisschool als het tussen de 3 en 3 ½ jaar oud is. Dat is een richtlijn. Neem gerust contact met ons op als jullie kindje jonger of ouder is! 

Stap 1: De rondleiding  Het kiezen van een basisschool is een echte mijlpaal en een beslissing die jullie als ouders zorgvuldig willen nemen. Wij nodigen jullie van harte uit om onze school te komen bekijken. Dit kan tijdens een persoonlijke rondleiding. Wij laten jullie dan graag onze school zien, vertellen over ons onderwijs en overhandigen een tasje met meer informatie over onze school en een aanmeldingsformulier. Bel ons om een rondleiding in te plannen. Het telefoonnummer is 038-3761855. Mailen mag natuurlijk ook: dewereldweide@stichtingproo.nl, dan nemen we contact op.

Stap 2: Invullen van het aanmeldingsformulier Na de rondleiding krijgt u een welkomstpakketje mee naar huis met alle gegeven informatie, om thuis nog een na te lezen. Ook zit er een aanmeldformulier in het mapje. Zodra u de juiste keuze voor de basisschool heeft kunnen maken en jullie voor De Blerck kiezen, kan het formulier ingevuld worden en retour naar school worden gebracht. De inschrijving wordt officieel zodra de directeur en de IB’er de aanmelding hebben ondertekend.

Stap 3: Warme overdracht of intake  In het kader van passend onderwijs werken wij met een warme overdracht indien jullie kind de peuterspeelzaal (kinderopvang) heeft bezocht. Is dit niet het geval, dan hebben wij een intakegesprek met de ouders als jullie kind 3 jaar en 9 maanden is.

De warme overdracht is een gesprek tussen ouders, leerkracht en peuterspeelzaal (kinderopvang) indien uw kind daar is geweest. Door met elkaar te bespreken wat het kind nodig heeft, zorgen we voor een soepel overgang naar de basisschool. Het kan ook soms zo zijn dat we meer informatie nodig hebben, omdat er twijfel kan zijn of onze school de beste passende school is voor uw kind. Samen gaan we dan bekijken en bespreken wat een passende plek is.

Stap 4: Plannen van het wennen en starten op school  Na het besluit tot toelating overlegt de kleuterleerkracht met jullie wanneer jullie zoon of dochter mag komen wennen op school. Je kind mag 10 dagdelen komen wennen als het bijna vier jaar oud is. In onze kleutergids (die je bij aanmelding  krijgt) vind je alle informatie die fijn is om te weten als je kind net bij ons op school begint.  

Stap 5: Officiële inschrijving  Tot slot volgt nog het moment van officiële inschrijving. Na aanmelding en het intakegesprek spreken we samen de eventuele startdatum van je kind af. Daarna volgt de oficiele inschrijving en heten we jullie kind en jullie als ouders welkom op de Wereldweide

Download hier de Regeling Toelating voor meer informatie over ons aanmeld- en toelatingsbeleid

Aanmelding leerlingen hogere groepen en/of van andere basisschool

Bij verhuizing uit andere plaatsen of bij leerlingen afkomstig van andere basisscholen wordt er gekeken of er plaats is in de gevraagde groep. Definitieve plaatsing is pas mogelijk na het inwinnen van inlichtingen bij de "huidige" school en na de ontvangst van het onderwijskundige rapport. Wij verzoeken u in voorkomende gevallen, met ons contact op te nemen om een afspraak te maken.

Wil je een rondleiding plannen? Klik dan hier.

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Instagram en Facebook

.