Maak

kennis met

onze school

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Aanmelden, hoe werkt dat?

Aanmelden voor onze school kan het hele schooljaar rond!
Het is gebruikelijk om je kind aan te melden bij een basisschool als het tussen de 3 en 3 ½ jaar oud is. Dat is een richtlijn. Neem gerust contact met ons op als jullie kindje jonger of ouder is! 

Stap 1: De rondleiding  Het kiezen van een basisschool is een echte mijlpaal en een beslissing die jullie als ouders zorgvuldig willen nemen. Wij nodigen jullie van harte uit om onze school te komen bekijken. Dit kan tijdens een persoonlijke rondleiding. Wij laten jullie dan graag onze school zien, vertellen over ons onderwijs en overhandigen een tasje met meer informatie over onze school en een aanmeldingsformulier. Bel ons om een rondleiding in te plannen. Het telefoonnummer is 038-3761855. Mailen mag natuurlijk ook: dewereldweide@stichtingproo.nl, dan nemen we contact op.

Stap 2: Invullen van het aanmeldingsformulier  De volgende stap is het invullen van het volledig ingevulde aanmeldingsformulier. Dit mag op papier of digitaal. Je vindt het digitale formulier hier. Na ontvangst van het aanmeldingsformulier versturen wij wanneer jullie kind 3 jaar en 9 maanden is, een intakeformulier.  

Stap 3: Invullen van het intakeformulier  Het intakeformulier is sinds augustus 2014 een verplichte tussenstap in het kader van passend onderwijs. Dit intakeformulier is een vragenlijst met betrekking tot de ontwikkeling van uw kind. Wij zijn namelijk verplicht om te onderzoeken of wij leerlingen een plek kunnen geven in verband met onze zorgplicht. Meer informatie hierover lees je hier. Na ontvangst van het ingevulde intakeformulier laten wij jullie binnen 6 weken (uiterlijk 10) weten of jullie zoon of dochter toegelaten wordt.  Als je kind extra ondersteuning nodig heeft, dan vragen wij jullie eerst nog om meer informatie. Mocht uit de intake blijken dat jullie kind meer zorg nodig heeft, dan wij kunnen bieden dan volgt een traject om in overleg met jullie als ouders/verzorgers de leerling te plaatsen op een andere voor jullie zoon of dochter geschikte school.  

Stap 4: Plannen van het wennen en starten op school  Na het besluit tot toelating overlegt de kleuterleerkracht met jullie wanneer jullie zoon of dochter mag komen wennen op school. Je kind mag 5 dagdelen komen wennen als het bijna vier jaar oud is. In onze kleutergids (die je bij aanmelding  krijgt) vind je alle informatie die fijn is om te weten als je kind net bij ons op school begint.  

Stap 5: Officiële inschrijving  Tot slot volgt nog het moment van officiële inschrijving. Na aanmelding en het intakegesprek spreken we samen de eventuele startdatum van je kind af. Daarna volgt de oficiele inschrijving en heten we jullie kind en jullie als ouders welkom op de Wereldweide

Download hier de Regeling Toelating voor meer informatie over ons aanmeld- en toelatingsbeleid

Wil je een rondleiding plannen? Klik dan hier.

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Instagram en Facebook

.