Goed

voorbereid op

de wijde wereld

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Onderbouw > Start project Wecycle

Start project Wecycle

We doen mee aan het project Wecycle.

Dit is de tekst die we naar de krant hebben gestuurd:

 

Basisschool De Wereldweide uit Wezep gaat voor gouden sterren met Wecycle-inzamelactie
Basisschool De Wereldweide gaat voor gouden sterren met een duurzame inzamelactie. Tot half november zamelt zij afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangt daarvoor een beloning en een Wecycle Recycle Certificaat met zoveel mogelijk gouden sterren. De inzamelactie wordt georganiseerd door Wecycle, die tevens een bedrag doneert aan Stichting Jarige Job. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).
Op school staan grote kartonnen dozen waar de kinderen hun ingezamelde apparaten in kunne doen. Daarvoor zullen ze bij hun familie, vrienden en buren op pad gaan.
Veel afgedankte apparaten belanden bij het grof vuil, terwijl er nog heel veel bruikbare grondstoffen inzitten. Door ze nu in te zamelen helpen we weer een klein beetje mee aan het schoonhouden van ons milieu.
 
Met een door juf Natasja zelfgemaakte robot hebben we de actie gestart. De robot kon een deksel in de bak werken. We hebben afgesproken allemaal thuis op zoek te gaan naar apparaten die het niet meer doen en ze vanaf volgende week in de speciale afvalbakken te doen.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Instagram en Facebook

.