Goed om

te weten over

onze school

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Gezonde school

Wij vinden gezond leven belangrijk en het helpt ook voor goede prestaties!

 

Bewegen en Sport

Zittend achter een leerlingtafel of achter een bureau om hard te werken is prima, maar bewegen helpt om het vol te houden. Wij stimuleren daarom het bewegen voor schooltijd, tussen de lessen door, in de pauzes en na schooltijd. We hebben daarvoor een plan van aanpak gemaakt en handelen daarnaar. Dat doen we ook in een goede samenwerking met Goed Bezig Oldebroek. Zij zijn de verbinding tussen de school en alle verenigingen in  Oldebroek. Maandelijks informeren zij ons over het aanbod waaraan kinderen kunnen deelnemen. Daarnaast verzorgen zij regelmatig een sportactivitet op ons plein voor alle kinderen uit de buurt.  Iedere week geven zij een gymles in de groepen 3 t/m 8.

Wij hebben onze maniuer van werken beschreven in een plan van aanpak en het themacertificaat Bewegen en Sport aangevraagd. (ons certifcaat is geldig tot 10 mei 2025)

 

Voeding

Wij informeren kinderen en ouders en vragen ook hulp om te zorgen voor een gezond ontbijt (wij doen jaarlijks mee aan het Nationaal Schoolontbijt), een gezonde pauzehap, een gezonde lunch (vraag naar ons lunchboekje met voorbeelden) en een gezonde traktatie bij bv een verjaardag. Bij de ingang voor de onderbouw liggen mappen met voorbeelden van een gezonde traktatie. Natuurlijk vieren wij ook wel een een feest met een (on)gezonde taart, maar zorgen er wel voor dat er een gezond alternatief is.

Ons plan van aanpak heeft ertoe geleid dat we het themacertificaat Voeding hebben gekregen. Dat is geldig tot 24 maart 2023. Wij zijn bezig met de aanvraag voor de verlenging.

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Instagram en Facebook

.